Széchenyi 2020

Unicad_ginop_1_2_2_15_2015_02383_c_fekvo_nyomdai

 

Projekt összefoglaló a „Gyártó berendezések vásárlása az Unicad Studio Kft. számára” című GINOP-1.2.2-15-2015-02383 azonosító számú pályázat kapcsán

2016 évben Európai Uniós támogatás nyertünk, 38,4 millió forint értékben, 70%-os támogatási intenzitás mellett. A projekt 2017 november 14-én lezárult.

A támogatott projekt kapcsán megvalósult fejlesztésünk célja olyan műanyag termékek gyártása, melyek geotermikus és energiacölöpös hőszivattyú rendszerekbe kerülnek beépítésre. A hőszivattyú megoldást jelenhet meglévő épület fűtéskorszerűsítésénél, de új építésű házak esetén is kiemelkedő teljesítményt nyújt, alacsony üzemeltetési költségek mellett. Az energiacölöp gondos tervezést és kivitelezést igényel, a szerkezeti számítások mindig elsődleges fontosságúak a tervezés során. Különösen fontos a rendkívül ellenálló anyagtulajdonság, valamint a kis hajlítási sugár az anyagok energiacölöpként/kollektorként (beleértve a csőrendszert és a szerelvényeket is) való használata esetén. A méret illetve geometriai, avagy kialakítási egyediségen túl képesek leszünk arra is, hogy különösen agresszív közegeknek ellenálló komplett rendszert gyártsunk, mely lehetővé teszi, hogy kedvezőtlen geofizikai és kémiai adottságok esetén is alkalmazhatóak legyenek termékeink.

A projekt kapcsán beszerzésre kerültek az alábbi eszközök.
1 db. laptop számítógép
1 db. műanyag tömlőprés
2 db. vákuumszivattyú
1 db. 3D műanyag gyártó berendezés

A fejlesztés révén árbevételünk növekedésére számítunk az új termékek és szolgáltatások értékesítése révén. A fejlesztés eredményeképpen realizált többlet nettó éves árbevétel középtávon jelentős mértékű lehet, ráadásul az anyag- és energiaköltség mértéke arányaiban alacsonyabb, mint az egyéb kivitelezési tevékenységeink esetén. Az egyedi tervezésű alkatrészek, rendszerek lehetővé teszik iparjogvédelmi oltalmak, tudományos kutatási eredmények publikálását is. A fejlesztés eredményeképpen belépünk a legújabb innovációs szolgáltatások és termékek piacára és a projekt megvalósítása során kooperációs kapcsolatokat tudunk építeni.

A pályázat megvalósítása kapcsán előleg igénylésre került sor.

 

Unicad_C_tábla_ginop_2_1_4_15_2017_00004_c_fekvo_nyomdai

Projekt összefoglaló a  „Munkahelyi levegő mintavételezése az Unicad Studio Kft. tervezési szolgáltatásának fejlesztéséhez” című GINOP-2.1.4-15-2017-00004 azonosító számú projekt kapcsán

2017 évben Európai Uniós támogatás nyertünk, 5 millió forint támogatási értékben, 74%-os támogatási intenzitás mellett. A projekt 2017 szeptember 15.-én lezárult.

A projekt során munkahelyi levegő mintavételezése zajlott több helyszínen az Unicad Studio tervezési szolgáltatásának továbbfejlesztése érdekében.

A vizsgálatok eredményeként 100 szisztematikusan kiválasztott, akkreditáltan mintavételezett klimatikus és légállapot tényező áll rendelkezésünkre különböző, adott berendezések – változó üzemi körülményei között. Az elvégzett 100 darab teljes műszakos mintavétel eredményeinek értékelése után keletkezett adatbázis kellő alapot ad arra, hogy a vizsgált technológiák esetén pontos tervezési irányelveket határozzunk meg, konkrét berendezés típusokat tervezzünk és az üzemeltetés, fenntartás tekintetében is jelentős ismeretekre teszünk szert.

1. Mintavétel a szilárd légszennyezők meghatározásához, MDSH 14/3:2000

2. Mintavétel légzési zónából MSZ EN ISO 10882-1:2012 és 10882-2:2001

3. Légsebesség, légnedvesség, hőmérséklet, légnyomás mérés folyamatosan változó üzemi körülmények között

A projekt eredményeképp elkészültek a mintavételi jegyzőkönyvek, a mintavételeket végző akkreditált szolgáltató által adott árajánlatban szereplő anyagok és mennyiségek szerint. A kiválasztott szolgáltató minden számunkra szükséges tényező és légszennyező mintavételezése tekintetében akkreditált szervezet, így a vizsgált komponensek meghatározásához szükséges mintavételek során nyert minták alkalmasak azon joghatással is bíró (akkreditált) analitikai munkafeladatok elvégzéséhez melyek a tervezéshez szükséges technológiai paraméterek meghatározását szolgálják.

A projekt kapcsán előleg igénylésre nem került sor, a projekt szállítói finanszírozással valósult meg.